Subscribe Now
Trending News

Blog Yazısı

Sağdıç Ne Demek
Fikirler

Sağdıç Ne Demek 

Sağdıç ne demek sorusu özellikle düğün mevsimi olan yaz mevsiminde sıklıkla denk gelinen bir soru olmaktadır. Buna cevap vermek düğün sahiplerinin üstlendikleri görevlerin arasında gelmektedir. Eskiden beri gelen sağdıçlık olayı düğün yapan erkek ya da kıza destek olmak adına en yakını olan arkadaşını ve ya yakın genç bir akrabasını seçmesidir. Damadın sağdıcı genellikle koluna kırmızı kurdele bağlayarak kendini belli etmektedir. Adetlerin vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Eski yıllarda gelinlerin sağdıçları olmamaktaydı. Ama günümüzde gelinler de kendileri için bir sağdıç seçmekteler.

Sağdıç Mı Sadıç Mı?

Söylerken sadıç olarak telaffuz edilen bu kelime yazılmak istendiğinde ‘sağdıç mı?, sadıç mı?’ şeklinde kafa karıştırmaktadır. Kelime anlamı kına ve düğün boyunca damada ve ya geline yardım eden, kılavuzluk yapan anlamına gelmektedir. Ve bu kelimenin doğru yazım şekli sağdıçtır. Gelinin kuaföre giderken yanında seçtiği sağdıç aynı şekilde erkeğin gelini kuaförden almaya giderken yanında bulunan sağdıç düğün hazırlıklarında en önlerde gelmektedir. Düğün sahibi olan gelin ve damat eğer sağdıçlarını bekar arkadaşlarından seçerse sağdıçları karşılıklı olarak birbirlerine mutlaka övmekteler. Düğün telaşında bile bunu atlamayan gelin ve damat bekar çiftler içinde kısmet aramaktadır.

Gelin Sağdıç

Gelin sağdıç eskiden olmamakla birlikte günümüzde artık her gelinin istediği bir durumdur. Günün başrolü olan gelin hazırlıklar aşamasında oldukça gergin olduğundan etrafında onu sakinleştirecek ve fikir verecek birine ihtiyaç duymaktadır. Düğün öncesi gidilen kuaförde saç ve makyaj konusunda sağdıçlarından destek almaktalar. Düzeltilmesi gereken bir ye olup olmadığını bir dış göze sormaktalar. Aynı şekilde düğün öncesi fotoğraf çekimlerinde gelinliğin düzeltilmesinden gelin çiçeğinin duruşunun ayarlanmasına kadar gelin sağdıçları her işte rol üstlenmekteler. Amaçları gelinleri yalnız bırakmayarak onların en özel günlerine destek olmaktır.

Erkek Sadıç Ne Yapar?

Gelin sağdıçların görevi ne kadar zor ise erkek sağdıçlarında görevi aynı derecede zor olmaktadır. Erkek sağdıç ne yapar sorusunun cevabı damadın tüm ayak işlerini yapmaktır. Gelini makyaja götüren damat her türlü aksiliğe karşı bir an bile yanından ayrılmayan sağdıçlara düğün sonunda ne kadar teşekkür etseler az kalmaktadır. Gerek düğün arabası şoförlüğü olsun gerek arabanın önünü kesenlere zarf vermek olsun hepsi erkek sağdıcın işi olmaktadır. Stresli olan gelini rahatlatmaya çalışan damadı ise kendi sağdıcı motive etmektedir. Düğün boyunca yine en önlerde olan sağdıç düğünün coşkusunu yüksek tutmakla da görevlidir. Düğün sonrası gidilen kutlama yemekleri olsun, eğlence olsun sağdıç damadın her an yanında olmaktadır. Kolundaki kırmızı kurdelesi ile kendini resmi olarak ortamda ilan etmektedir. Düğün ve düğün sonrasındaki eğlence bittikten sonra gelin ve damadı evlerine kadar götürmekte sağdıcın görevidir. Bu sırada aile evinde hazırlanan yemekler yine sağdıç ile yeni evli çiftin evine götürülerek yorgunluk üzerine hep birlikte yenmektedir.

Related posts

Bir yanıt yazın

Required fields are marked *