Subscribe Now
Trending News

Blog Yazısı

Değişik Kına Gecesi Fikirleri 
Fikirler

Değişik Kına Gecesi Fikirleri  

Kına gecesi geleneği Türklerde İslamiyet öncesine kadar geçmişten gelen bir kültürdür ve günümüzde değişik kına gecesi fikirleri ortaya çıkmıştır. Evlenmeden bir veya iki gün önce gelin adayının ailesi, akrabaları, arkadaşları ve sevdikleri ile yaptığı bir çeşit bekarlığa veda partisidir. Bu gecede gelin adayının avuç içine damat adayının serçe parmağına kına yakılır. Gelin adayı bu gecede baba evinden ayrılacağı için ağlatılmaktadır. Değişik kına gecesi fikirleri her evlilik çağına gelen kadının düşüncesidir. Özellikle bu dönemde organizasyon şirketlerinin artmasıyla çok fazla konsept bulunmaktadır. Her evlilik çağına gelen kadın kendi kınasının en değişik olmasını istemektedir.

Kına Gecesi Fikirleri

Roman konseptli kına gecesi renkli tarzları ve şaşalı kıyafetleriyle değişik kına gecesi fikirleri içerisinde en çok tercih edilen konsepttir. Eğlenceli şarkılarla kınanıza renk katacak bu konsept dekorasyonu ile misafirlerinizi büyüleyecektir. Kına gecesi fikirleri arasındaki roman konseptinin dekorasyonunda pullu masa örtüleri, bol taşlı aksesuarlar, renkli çiçekler, şatafatlı kına tahtı ve rengarenk tüller kullanılmaktadır. Roman dansçılarla iş birliği yapıp kına gecenizi daha da eğlenceli hale getirebilirsiniz. Osmanlı konseptli kına gecesi şu sıralar çok meşhur olan dönem dizileri ile birlikte değişik kına gecesi fikirleri sıralamasında yüksek basamaklardadır. Zümrüt, yakut ya da safir süslemeli taçlar, Osmanlı dönemi tarzında kaftanlar kullanılmaktadır. Dekorasyonunda ise bordo, kırmızı ve altın rengi tercih edilmektedir. Osmanlı yemekleri, Osmanlı şerbetleri ve lokum ikram edilerek misafirlerinizi geçmiş döneme götürmek mümkündür. Hamam içerisinde kına gecesi klasik peştamallar ya da bornoz peştamallar kullanılır. Hamamın tavanından tüller sarkıtılmakta ve hamamın bir köşesine size özel bir alan oluşturulmaktadır. Deklarasyonda renkli güller, rengarenk tüller ve kokulu mumlar kullanılmaktadır. Sade ve unutulmaz değişik kına gecesi fikirleri arasında ilk sırada bulunmaktadır.

Değişik Kına Gecesi Sürprizleri

Misafirlerinize değişik kına gecesi sürprizleri içerisinde kına rozetleri şu sıralar kullanılmaya başlamıştır. Aile ve yakın arkadaşlara takılan bu rozetler üzerlerinde esprili yazılar ve takan kişinin kim olduğunu içermektedir. Kına tepsileri için çeşit çok fazladır. Ancak değişik kına fikirleri için uygun kına tepsisi bulmak vaktinizi alacaktır. Nedimelere özel taçlar kullanılmaktadır.

Kına Gecesi unutulmaması Gerekenler

Özellikle hediyelikler unutulması en mümkün olan unsurdur. Kına gecelerinde misafirlerinize hediye olarak harfli kına aynası, kına yelpazesi, taş magnetler, şişe kına hediyesi, küçük mücevher kutusu, kına sabunu ve tütsüler değişik kına gecesi fikirleri için uygun hediyeliklerdir. Kınada giyilen elbise çok önemlidir. Tarzınıza ve konseptinize yakışan elbiseyi bulunca gözler üzerinizde olacaktır. Kına tefi, zili ve Shakira adı verilen kemer kınanınız vazgeçilmezlerindendir. Kına yakıldıktan sonra bulamaması için avuç içi aksesuarı bulunmaktadır. Ayrıca kınanızda Dilek ağacı kullanarak sevdiklerinden kendinize güzel hatıralar bırakmanız mümkündür. Kına gecelerinin olmazsa olmazı kaftan ve bindallıdır. Kendi tarzınıza ve yaşınıza uygun kaftanı ve bindallı bulmak oldukça kolaydır. Kınalarda genellikle kırmızı renkler tercih edilmektedir. Kına gecesi unutulmaması gerekenler arasındadır..

Previous

Değişik Kına Gecesi Fikirleri 

Related posts

Bir yanıt yazın

Required fields are marked *