Subscribe Now
Trending News

Blog Yazısı

Düğün Davetiyesi Seçimlerinde Dikkat Edilecekler
Davetiye

Düğün Davetiyesi Seçimlerinde Dikkat Edilecekler 

Düğün davetiyesi seçim anları tatlı telaşın başladığı zamanlardır. Seçimlerin doğru bir şekilde yapılması halinde hızlı sonuç alınacaktır. Günümüzde davetiyeler, sadece davetli sayılarının belirlendiği basit bir duyuru olmaktan çıkmıştır. Birbirinden farklı modelleri ile seçim yapılmakta zorlanılan önemli bir detay haline gelmiştir. Sizleri bu zorluktan kurtarmak adına yapılması ve dikkat edilmesi gerekenleri kısaca anlatacağız.

Düğün Davetiyesi Modelleri

Öncelikli olarak bütçe ayarlanmalıdır. Sonrasında davetli sayısı belirlenmelidir. Düğün davetiyesi üretim süreci bir haftayı aldığı için birkaç ay önceden model seçimi yapılmalı ve akabinde sipariş oluşturulmalıdır. Davetiyeler düğün konseptini yansıtan birer sembol hükmünde oldukları için mutlaka düğün temasıyla uyumlu olmalıdır. Örneğin kır düğünü yapılacak ise bunun davetiyesi altın varaklı bir biçimde yapılırsa eğreti duracaktır. Kumsal düğün konseptini tercih ediyorsanız, onu çağrıştıracak motifleri davetiyelerde kullanabilirsiniz. Ayrıca davetiyelerin düğün konseptini yansıtır nitelikte olmasına dikkat edilmesi seçim sürecini de hızlandıracaktır.

Düğün Davetiye Basım Süreci

Düğün davetiyesi seçimlerinde bütçe belirlenip, liste hazırlandıktan ve modelde de karar kılındıktan sonra davetiyelerin basımına sıra gelmektedir. Bu esnada dikkat edilmesi gereken nokta, davetiyelerin sayısıdır. Burada her aile bireyine davetiye göndermek ekonomik olmayacağı için gruplandırma yapılmalıdır. Böylece her aileye bir davetiye gönderimi yapılarak bütçenize olumlu katkıda bulunabilirsiniz. O anın telaşıyla unutacağınız veya sonrasında davet etmek isteyeceğiniz kimseler de olabileceği; ayrıca davetiye üzerlerine isimleri yazarken hatalı yanlış yazımlar vb. gibi davetiyeleri kullanılamaz hale getirebilecek kazalar olabileceği için davetiye sayısını liste ile sınırlamamalıdır. Listeden biraz daha fazla olacak şekilde basım yapılmalıdır.

Düğün Davetiye Dağıtım Süresi

Düğün davetiyesi dağıtımları düğün tarihinden en az 1,5 ay kadar önce yapılmaya başlanılmalıdır. Unutmamalıdır ki davetlilerin de birtakım plan ve programları olacaktır. Son zamana davet işini bırakmak, çoğu kimsenin bu ana tanıklık edememesine sebep olabilir. Davetiye içlerinde tarih, saat ve mekanı, düğünün yemekli olup olmayacağı gibi kritik konular belirtilmelidir. Böyle bilgilerin insanların gözünden kaçmaması adına doğru büyüklükte ve yerde yazılmaları gerekir. Küçük davetiyelerde fazla bilgi vermek nahoş bir görüntü oluşmasına yol açabilir. O yüzden yazıları davetiyenin şekline, türüne göre yazdırmalıdır.

Düğün Davetiyesi Yazıları

Metin yazımları herkese hitap edecek tarzda olmalıdır. Aşırı derecede resmi veyahut muzip, absürt ifadelerden kaçınmalıdır. Son zamanlarda düğün davetiyesi tasarımlarında gelin ve damat baş harflerinin kullanıldığı zarflar moda olmuştur; dolayısıyla böyle zarf tasarımları kullanılabilir.

Tasarım, şablon, içerik ve metin yerleşimi gibi konulara karar verdikten sonra kağıdın ham maddesini uygun bir biçimde belirlemelidir. Burada da baskılı, dokulu veyahut düz bir kağıt tercih edilebilir. Tabii burada ayırdığınız bütçe de son derece önemli. Son olarak düğünün yapılacağı mevsime işaret etmesi bakımından yaz aylarında sıcak renkler, kış aylarında ise soğuk renkler tercih edilebilir.

Related posts

Bir yanıt yazın

Required fields are marked *